Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Nová aplikácia prevedie turistov po Rimavskej Sobote i okolí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa slov Janky Mišurákovej z Turisticko-informačného centra v Rimavskej Sobote obsahuje aplikácia informácie zamerané na šport, oddych i turistiku.

Rimavská Sobota 22. augusta (TASR) – Mobilná aplikácia s QR kódmi, mapami, GPS a hlasovým sprievodom v troch jazykových mutáciách je novým interaktívnym turistickým sprievodcom po Rimavskej Sobote a okolí. Podľa slov Janky Mišurákovej z Turisticko-informačného centra v Rimavskej Sobote obsahuje aplikácia informácie zamerané na šport, oddych i turistiku.

„Ľudia v nej nájdu informácie a fotografickú dokumentáciu o pamiatkach a historických budovách, o histórii mesta či pamätníkoch, ale aj o osobnostiach slovenského i maďarského kultúrneho života, v minulosti žijúcich a pôsobiacich v Rimavskej Sobote,“ konkretizovala Mišuráková.

Vďaka GPS aplikácia naviguje turistov priamo k jednotlivým pamiatkam, napríklad do Gemersko-malohontského múzea či k soche známeho rozprávkara Pavla Dobšinského. „Obsahuje tiež prechádzkové trasy pre peších návštevníkov i mapy okolitých cyklotrás,“ dodala. Mišuráková.

Aplikácia však podľa jej slov ponúka i možnosť vyhľadať si informácie o kultúrnych, športových a spoločenských inštitúciách, pôsobiacich v Rimavskej Sobote. K dispozícii sú aj telefónne a emailové kontakty, otváracie hodiny či GPS súradnice týchto inštitúcií. „Sú v nej tiež dôležité telefónne čísla, napríklad tiesňové volania na políciu a mestskú políciu, na ktoré sa dá dovolať priamo bez hľadania a zisťovania,“ zakončila.