Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Regióny

Platené parkovanie v Rimavkej Sobote spustia čoskoro, automaty osadili

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

O spoplatnení parkovania v Rimavskej Sobote rozhodli poslanci na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijatím všeobecne záväzného nariadenia, za parkovné sa bude platiť v štyroch lokalitách.

Rimavská Sobota 2. októbra (TASR) - V Rimavskej Sobote v septembri osadili automaty v lokalitách, v ktorých plánuje mesto zaviesť platené parkovanie. Aktuálne sa pracuje na doladení systému kontroly vozidiel, platené parkovanie by malo byť v okresnom meste realitou ešte tento mesiac. Pre TASR to za samosprávu uviedla vedúca odboru rozvoja mesta Eva Muráriková.

"Parkovacie automaty sú už osadené a pripravené. Treba ešte doriešiť technické detaily, čo sa týka softvéru na kontrolu áut podľa evidenčného čísla vozidla," priblížila Muráriková s tým, že príprava by mohla byť dokončená do dvoch týždňov. Ako dodala, parkovanie vo vybraných lokalitách mesta bude následne spoplatnené, rekreačnej oblasti Kurinec sa zmeny dotknú až pred začiatkom budúcoročnej letnej sezóny.

O spoplatnení parkovania v Rimavskej Sobote rozhodli poslanci mesta na júnovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijatím všeobecne záväzného nariadenia (VZN), za parkovné sa bude platiť v štyroch lokalitách. Na Hlavnom námestí bude parkovanie spoplatnené sumou jedno euro na hodinu, na parkoviskách na Ulici K. Mikszátha a Jánošíkovej ulici bude hodinové parkovné stáť 0,50 eura. V rekreačnej oblasti Kurinec návštevníci od budúceho leta zaplatia za parkovanie dve eurá na deň.

Schválené VZN v meste zavádza i používanie parkovacích kariet. Určené sú pre obyvateľov žijúcich v lokalitách so spoplatneným parkovaním či podnikateľov. Parkovacie karty budú platné jeden rok, cena za jedno vozidlo bola stanovená na 300 eur. Kontrolu úhrady parkovného v rámci mesta bude vykonávať mestská polícia.