Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Štát chce zriadiť klientske centrum v Rimavskej Sobote

Na snímke štátna tajomníčka ministerstva vnútra SR Denisa Saková. Foto: FOTO TASR - Branislav Račko

Na tlačovej konferencii v Tisovci po dnešnom pracovnom výjazde do okresov Rimavská Sobota a Brezno to potvrdila štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Denisa Saková.

Tisovec 20. marca (TASR) – Štát má stále záujem získať od samosprávy historickú budovu Okresného úradu (OÚ) v Rimavskej Sobote a zriadiť v nej klientske centrum. Na tlačovej konferencii v Tisovci po dnešnom pracovnom výjazde do okresov Rimavská Sobota a Brezno to potvrdila štátna tajomníčka Ministerstva vnútra (MV) SR Denisa Saková.

„Žiaľ, ešte v dnešnej dobe po niekoľkých rokovaniach sme neboli schopní zriadiť klientske pracovisko v Rimavskej Sobote. Máme však výhľad do budúcnosti a máme víziu, že ho v najbližšom roku alebo v najbližších dvoch rokoch zriadime v budove župného domu, kde sídli aj OÚ,“ povedala Saková s tým, že štát by tento objekt zamenil so samosprávou za niekoľko iných budov v meste, ktoré vlastní.

Ako pre TASR v tejto súvislosti uviedol primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko, príslušnú zámennú zmluvu už mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo a teraz je na ťahu MV SR. „Pokiaľ by ju podpísali, ja som pripravený. Podpíšem to hoci aj počas zajtrajšieho dňa,“ prízvukoval Šimko.