Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V bývalom internáte v Rimavskej Sobote chcú vytvoriť 120 bytov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Marko Erd

Budovu bývalého internátu získala samospráva do svojho vlastníctva pred niekoľkými rokmi od Banskobystrického samosprávneho kraja zámenou za pozemky pod cestnými komunikáciami, ktoré kraj spravuje.

Rimavská Sobota 13. marca (TASR) – Dokopy 120 bytov by malo vzniknúť v budove bývalého internátu na Školskej ulici v Rimavskej Sobote, ktorá je v súčasnosti nevyužitá a chátra. Na poslednom mestskom zastupiteľstve (MsZ) o tom informoval primátor Jozef Šimko.

„Už som rokoval s istým stavbárom, ktorý začne ich výstavbu. Takže ten zaostalý a schátraný internát začneme budovať už tento rok,“ prisľúbil primátor s tým, že novovzniknuté byty budú určené pre obyvateľov mesta i pracovníkov väznice, ktorú v Rimavskej Sobote plánuje vytvoriť ministerstvo spravodlivosti.

Približne pred dvomi rokmi samospráva zamýšľala postaviť novú bytovku s 34 bytmi na Hostinského ulici, k realizácii tohto zámeru však zatiaľ nedošlo. Podľa Šimka je v tejto veci ešte potrebné rokovať s firmou, ktorá mala túto bytovku postaviť a následne predať mestu. Pokiaľ nedôjde k dohode, záujemcom o bývanie, ktorí už boli zaradení do poradovníka, ponúkne mesto podľa primátorových slov spomínané novovytvorené byty v internáte.

Budovu bývalého internátu získala samospráva do svojho vlastníctva pred niekoľkými rokmi od Banskobystrického samosprávneho kraja zámenou za pozemky pod cestnými komunikáciami, ktoré kraj spravuje. Jedným z predchádzajúcich zámerov bolo vytvoriť v nej domov dôchodcov a domov sociálnych služieb, čo však zatiaľ takisto nebolo realizované.

Dôvodom sú podľa slov vedúcej odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota Evy Murárikovej chýbajúce možnosti získať na tento účel peniaze z grantových programov. „Zatiaľ neboli vyhlásené žiadne výzvy, v ktorých by sme sa mohli uchádzať, aby sme túto budovu uplatnili v rámci projektu,“ vysvetlila na zasadnutí MsZ koncom minulého roka.