Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Zo Smeru odišlo v Rišňovciach 22 členov,nepáčila sa im politika strany

Na archívnej snímke Renáta Kolenčíková. Foto: renatakolencikova.sk

Expredseda miestneho klubu v Rišňovciach Martin Jánošík povedal, že ú veľmi sklamaní, pretože vedenie strany i krajskej organizácie odmietalo komunikovať.

Rišňovce 22. septembra (TASR) – V obci Rišňovce sa prakticky rozpadla miestna organizácia strany Smer-SD. Z jedného z najsilnejších klubov v Nitrianskom okrese odišlo 22 členov. Zostal v ňom iba starosta obce Karol Laboš. Ako prvý o tom informoval portál Aktuality.sk.

Podľa slov bývalého predsedu miestneho klubu v Rišňovciach Martina Jánošíka bola hlavným dôvodom hromadného vystúpenia zo strany nespokojnosť s politikou Smeru-SD. „Sme veľmi sklamaní, že vedenie strany i krajskej organizácie odmietalo komunikovať s nami i s naším starostom. Nepáčili sa nám ani kauzy ministrov strany. Či už išlo o ministra vnútra, alebo udalosti okolo zariadenia Čistý deň. Viac sa k tejto veci nechcem vyjadrovať,“ povedal pre TASR Jánošík.

Oveľa ostrejšie vyjadrenia mal starosta Rišňoviec Karol Laboš. Ten podľa vlastných slov zostal v Smere iba preto, "...aby tam zhasol svetlo". Laboš sa sťažoval aj na zlú komunikáciu s nitrianskym krajským predsedom strany Tiborom Glendom, ktorý podľa neho ľudí v Rišňovciach ignoroval.

„Ja som starostom 25 rokov a 25 rokov sa na mne a obci pácha holokaust. Som prenasledovaný ako osoba aj ako starosta. Do obce neprišla jediná dotácia, hoci sme predkladali množstvo projektov. Ja som v živote nikomu nedal korunu a nikdy som ani jednu korunu od nikoho nezobral. Ja sa môžem každému pozrieť do očí. Poznám každého v Smere, ale to, čo sa tam deje, sa mi nepáči. Veď doviedli národ do biedy a hladu. Ale spravodlivosť si každého raz nájde,“ vyhlásil starosta Rišňoviec.

Podľa bývalej členky Smeru Renáty Kolenčíkovej je situácia vo viacerých miestnych zväzoch strany napätá. „Poznáme sa a rozprávam sa s tými ľuďmi aj po mojom vystúpení zo Smeru. Sú to všetko slušní ľudia, ktorí spravili veľa dobrého, ale jednoducho už toho majú dosť a nepáči sa im vplyv rôznych podnikateľov, ktorí sa okolo strany a jej funkcionárov motajú,“ skonštatovala Kolenčíková.

TASR sa so žiadosťou o reakciu obrátila aj na predsedu nitrianskej krajskej organizácie Smeru-SD Tibora Glendu, ktorý však svoj mobilný telefón nezdvíhal. V kancelárii okresnej organizácie strany v Nitre dnes nebol prítomný nikto, kto by sa k situácii vyjadril.