Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

River Show bude oslavovať Slnovrat na Dunaji

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Podujatie oslavujúce druhú najväčšiu rieku Európy odštartuje na pravé poludnie na námestí a nábreží pri obchodnom centre Eurovea.

Bratislava 24. júna (TASR) - Ďalším podujatím iniciatívy Slnovrat na Dunaji, mesiac trvajúcej prehliadky plnej zážitkov pri vode a na vode, je River Show. Druhý ročník tejto akcie zvíri hladinu veľtoku v Bratislave v nedeľu 26. júna. Podujatie ponúka výstavu luxusných lodí a jácht, adrenalínové exhibície top športovcov, ale aj módnu prehliadku či prednášky, ktoré sľubujú zážitok nielen fanúšikom vodných športov.

Podujatie oslavujúce druhú najväčšiu rieku Európy odštartuje na pravé poludnie na námestí a nábreží pri obchodnom centre Eurovea. Od 12.00 h si návštevníci budú môcť zblízka pozrieť výstavu luxusných lodí či športové exhibície na vode. "Okrem top jazdcov wakesurfingu a wakeboardingu predvedie jazdu na rýchlostnom skútri Mário Lamy, ktorému patrí niekoľko titulov majstra Slovenska vo viacerých kategóriách, prvé priečky Európskeho pohára Alpen Adria Cup i majstrovstiev Maďarska. Vo svojej zbierke má titul majstra Európy a majstra sveta," TASR informovala Lucia Drevická z usporiadateľskej agentúry Cherry&Cherry.

Predstaví sa aj mladý reprezentant Slovenska vo vodnom motorizme Vlado Slaný ml. Tento 17-ročný pretekár pôsobí v tíme KV MAŠK Inter Bratislava, je trojnásobný Majster Slovenska v kategórii Formula Future, v tejto kategórii pretekal i na svetových majstrovstvách v Taliansku a Nemecku. "Na River Show predvedie exhibíciu na rýchlostnej formule z moderných, odolných a odľahčených materiálov, ktorá je jediným špeciálnym plavidlom tohto druhu na Slovensku."

Nadšenci wakesurfingu budú môcť obdivovať i športový model MasterCraft X46, loď, ktorá vďaka svojmu dizajnu a konštrukcii vytvára ideálne surfovacie vlny. Vystavené majú byť tiež štvorkolky, skútre, ale aj sklenené diela so zlatom a platinou. Podvečer spríjemnia atmosféru adrenalínového Dunaja spevácke vystúpenia Anity Soul, Anabely Mollovej, Miky Ozuky a ďalších umelcov, nebude chýbať fashion šou. Počas dňa si návštevníci podujatia môžu vypočuť i prednášky o ochrane, ale aj histórii a perspektívach rieky Dunaj v podaní predstaviteľov Asociácie bratislavských vodáckych klubov, Bratislavského okrášľovacieho spolku a ďalších.

Organizátori avizujú, že vrcholom podujatia má byť "spanilá jazda", ktorou sa symbolicky upevní užšia spolupráca v turizme na Dunaji medzi Bratislavou a Hainburgom. Podporiť túto ideu môžu aj súkromní majitelia jácht a motorových člnov nad päť koní. "Stačí nalodiť svoju najobľúbenejšiu posádku a o 15.00 h sa 'doplaviť' pred budovu Eurovea. Spoločná plavba slávnostne odštartuje o 15.30 h a určite bude zážitkom nielen pre posádky v lodiach, ale aj pre divákov na pevnine," uzavrela Drevická.