Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

Doprava na nehodovom mieste bude v podvečer už bez obmedzení

Príčiny zrážky, jej okolnosti a následky budú predmetom ďalšieho vyšetrovania polície a príslušných orgánov železníc. Foto: TASR/Martin Baumann

Podľa hovorkyne Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martiny Pavlíkovej išlo o mimoriadne náročný úkon. "Stroje sa napokon podarilo o 12.30 h rozpojiť vďaka trom rušňom," uviedla Pavlíková.

Bratislava 27. októbra (TASR) -V mieste piatkovej (28.10.) zrážky vlakov dali do prevádzky už štyri z piatich koľajových tratí. Podvečer by mala byť prejazdná aj posledná piata, na ktorej sa stala nehoda.

"V tejto chvíli na trati prebiehajú technické úpravy, predpokladáme, že do 17.30 h bude pripravená na premávku," uviedla pre TASR hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavlíková. Dodala, že následky nehody tak budú úplne odstránené a doprava už bude bez obmedzení.



Rušne, ktoré boli po zrážke do seba narazené, sa železničiarom podarilo od seba oddeliť už krátko popoludní. "Oba rušne boli odtiahnuté do bratislavskej Hlavnej stanice," uviedla Pavlíková.

Vlakové nešťastie sa stalo v piatok (28.10.) popoludní, keď na trati Bratislava Vinohrady - Bratislava Hlavná stanica narazil vlak Os 2018 zozadu do vlaku Os 4618. Rušeň osobného vlaku 2018 sa následne vykoľajil.

Podľa polície bolo v dôsledku zrážky vlakov zranených 23 osôb. V Univerzitnej nemocnici Bratislava hospitalizovali šesť zranených osôb. Najhoršie je na tom rušňovodič, ktorý je v umelom spánku. Lekári označujú jeho stav za kritický. Príčiny zrážky a miera zavinenia sú predmetom policajného vyšetrovania, podľa predbežnej verzie nehodu spôsobila neprimerane vysoká rýchlosť.