Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Ružinov obnovuje dva sídliskové parky za 50-tisíc eur

Ružinovu sa tento rok darí získavať peniaze na obnovu verejných priestranstiev aj z iných zdrojov, než je rozpočet mestskej časti.

Bratislava 30. októbra (TASR) - Revitalizáciu dvoch sídliskových parkov plánuje mestská časť (MsČ) Ružinov. Podarilo sa jej získať 50.000 eur z rozpočtu hlavného mesta. MsČ v rámci rekonštrukcie zohľadní aj podnety občanov z okolitých domov.

Obnovený bude park na Rozmarínovej ulici na Trnávke a vnútroblok Palkovičova-Jégého-Stodolova v Starom Ružinove. "Na oboch miestach predovšetkým ošetríme zeleň a opravíme lavičky. Vybrali sme miesta, ktoré obyvatelia už dlhšie chceli skrášliť," povedal starosta Ružinova Dušan Pekár.

Vo vnútrobloku Palkovičova-Jégého-Stodolova bude obnovená pergola, pri ktorej pribudnú popínavé rastliny. Ružinov opraví poškodené lavičky, vymení niektoré hracie prvky za nové, pribudnú pod nimi bezpečnostné povrchy. Opravu podstúpia obruby poškodených pieskovísk.

Park na Rozmarínovej je vstupnou bránou na Trnávku. Ružinovská samospráva tu ošetrila dreviny, opraví ešte lavičky, osadí nové smetné koše. Pribudne aj živý plot a nový strom s odlišnou farebnosťou ako sú súčasné stromy.

Ružinovu sa tento rok darí získavať peniaze na obnovu verejných priestranstiev aj z iných zdrojov, než je rozpočet mestskej časti. "Teší ma, že sme dostali dotáciu z Bratislavského samosprávneho kraja na vybudovanie detského ihriska na Banšelovej ulici, takisto grant od telekomunikačného operátora na výsadbu zelene a veľmi pomôže aj táto dotácia z hlavného mesta na obnovu parku Rozmarínová a vnútrobloku Palkovičova-Jégého-Stodolova," dodal Pekár.