Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Ružinov sa pripravil na jarné upratovanie

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Počas dvoch marcových sobôt budú môcť Ružinovčania odovzdať na ekologické spracovanie aj staré spotrebiče.

Bratislava 14. marca (TASR) - Ružinovčania sa budú môcť v marci zadarmo zbaviť veľkorozmerného odpadu a starých spotrebičov. V mestskej časti Ružinov začnú tento týždeň s upratovaním, počas ktorého sa môžu občania bezplatne zbaviť nepotrebného veľkorozmerného odpadu, ktorý nepatrí do kontajnerov na sídliskách.

V sobotu (17. marca) rozmiestni ružinovská samospráva veľkokapacitné kontajnery na Ostredkoch, Trnávke a Štrkovci. "Jarné upratovanie formou veľkokapacitných kontajnerov bude pokračovať aj v nasledujúce soboty, 24. marca v Prievoze, na Pošni a Trávnikoch a 31. marca v Starom Ružinove, Ružovej doline a v lokalite Nivy. Zoznam stojísk s kontajnermi je zverejnený na internetovej stránke www.ruzinov.sk," uviedla hovorkyňa ružinovského starostu Miroslava Štrosová.

Počas dvoch marcových sobôt budú môcť Ružinovčania odovzdať na ekologické spracovanie aj staré spotrebiče. Mestská časť Ružinov spolu s organizáciou Envidom zorganizovali mobilný zber elektrospotrebičov. "V uplynulých rokoch sa takto Ružinovčania zbavili stoviek nefunkčných spotrebičov, ktoré sa ekologicky premenili na druhotné suroviny," dodala Štrosová.