Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Ružinov začal obstarávanie pre schválený Územný plán zóny

Na snímke starosta Ružinova Dušan Pekár Foto: TASR/Martin Baumann

Rozšírenie nesmeruje k výstavbe či funkciám, ktoré by narúšali charakter tejto časti Trnávky, zdôraznil ružinovský starosta Dušan Pekár.

Bratislava 20. januára (TASR)- Schválený územný plán zóny (ÚPN-Z) Trnávka - stred v bratislavskom Ružinove čaká rozšírenie funkcií. Dôvodom zmien je Spoločenský dom na Bulharskej ulici a jeho okolie. O obstarávaní zmien a doplnkov v územnom pláne rozhodli poslanci mestskej časti na utorňajšom (19.1.) zasadnutí miestneho zastupiteľstva. "Rozšírenie nesmeruje k výstavbe či funkciám, ktoré by narúšali charakter tejto časti Trnávky," zdôraznil ružinovský starosta Dušan Pekár. Zmeny a doplnky sa týkajú rozšírenia smerom ku kultúrno-spoločenskej a školskej vybavenosti, taktiež sociálnej a zdravotníckej oblasti.

Zmeny a doplnky majú za cieľ zatraktívniť budovu kultúrneho zariadenia. Mestská časť ju chcela pred dvomi rokmi prenajať, pričom účelom nájmu bola najmä rekonštrukcia Spoločenského domu. Snahy o prenájom však neboli úspešné.

K návrhom zmien a doplnkov územného plánu zóny sa budú môcť vyjadriť aj obyvatelia prostredníctvom verejného stretnutia.