Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Ružinovčania s dobrými nápadmi môžu získať 5000 eur

Foto: TASR/František Iván

Celkovo je na nové nápady vo všetkých grantoch vyčlenených 135. 000 eur.

Bratislava 26. apríla (TASR) - Obyvatelia bratislavskej mestskej časti Ružinov môžu do 15. mája predložiť projekty z oblasti vzdelávania a športu, na ktoré môžu dostať finančné granty. Celkovo je na nové nápady vo všetkých grantoch vyčlenených 135.000 eur. Na jeden projekt poputuje 500 až 5000 eur.

O finančné prostriedky formou grantu sa môžu uchádzať právnické osoby a fyzické osoby - podnikatelia. Podmienkou je vypracovanie projektu, ktorého uskutočnenie prinesie istú formu rozvoja Ružinova.

Právnická osoba ako žiadateľ o grant musí sídliť v Bratislave a činnosť vykonávať na území mestskej časti, resp. poskytovať služby jej obyvateľom. Fyzická osoba – podnikateľ ako žiadateľ musí mať v hlavnom meste trvalý pobyt. "Nie je pritom dôležité, či žiadateľ dostal od mestskej časti Ružinov dotáciu už v minulosti. Podstatný je nápad a prínos projektu pre Ružinovčanov. Dokonca si môže podať viac žiadostí, pokiaľ sa týkajú rozličných projektov," priblížil starosta Dušan Pekár.

Projekty môžu byť zamerané napríklad na zakúpenie nových učebných pomôcok alebo na rozvoj vzdelávacích či športových aktivít. Finančné prostriedky sa musia použiť v tomto roku a realizácia projektu nesmie prekročiť 15. november 2012.

V grantovom programe za minulý rok si 21 úspešných žiadateľov rozdelilo 65.000 eur. V Ružinove z nich vzniklo nové osvetlenie či chodník v materskom centre.

TASR informovala hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov Miroslava Štrosová.