Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

Ružinovčanom vrátili stovku parkovacích miest

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Po viacerých rokovaniach a stretnutiach s občanmi sa na tom dohodli ružinovský starosta Dušan Pekár, zástupcovia občianskeho združenia a majiteľa pozemku.

Bratislava 24. mája (TASR) - Problém so štyri roky zatvoreným parkoviskom na Palkovičovej ulici v bratislavskom Ružinove je vyriešený. Súkromný vlastník pozemku ho otvoril pre verejnosť. Po viacerých rokovaniach a stretnutiach s občanmi sa na tom dohodli ružinovský starosta Dušan Pekár, zástupcovia občianskeho združenia a majiteľa pozemku.

„Podarilo sa nám nájsť riešenie a dosiahnuť, že obyvatelia Palkovičovej budú mať kde zaparkovať, keď prídu domov z práce,“ povedal Pekár. Majiteľ pozemku odstránil reťaze a betónové zábrany, ktoré bránili vjazdu na parkovisko, na ktorom je už dnes k dispozícii 107 parkovacích miest.

Teraz bude dôležité dotiahnuť do konca zámenu parkoviska na Palkovičovej za pozemok vedľa trhoviska na Miletičovej, uviedol Pekár. V súčasnosti je na ňom platené parkovisko a je tam možné vybudovať ďalšie parkovacie kapacity.

Zámerom našej spoločnosti je na takto získaných pozemkoch na Miletičovej ulici vybudovať polyfunkčný objekt v súlade s platným územným plánom mesta Bratislava a zároveň zabezpečiť dostatočnú kapacitu parkovania pre divadlo tanca a tanečnú školu Elledance prevádzkované jednou z našich spoločností. To bolo pôvodne primárnou motiváciou pre kúpu pozemkov na Palkovičovej ulici, povedal Dušan Levák, predstaviteľ majiteľa pozemku.

Parkovisko na Palkovičovej ulici je v súkromnom vlastníctve od roku 2006, kedy hlavné mesto pozemok predalo. Súčasný vlastník ho nadobudol v roku 2009.