Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Regióny

Ružomberok pozýva na tradičnú Nedeľu vo Vlkolínci

Ilustračné foto Foto: TASR/ J.Vohnout

Kľúčové podujatie letnej sezóny s názvom Nedeľa vo Vlkolínci je pre návštevníkov Vlkolínca pripravené už na túto nedeľu.

Ružomberok 27. júla (TASR) – Slávnostná svätá omša v rímskokatolíckom kostole Navštívenia Panny Márie otvorí v rázovitej horskej osade Vlkolínec v nedeľu 29. júla tradičné kultúrne podujatie pod názvom Nedeľa vo Vlkolínci. TASR o tom informoval Martin Buzna z kancelárie hovorkyne mesta Ružomberok.

„Tešíme sa, že môžeme aj tento rok ponúknuť návštevníkom Vlkolínca kľúčové podujatie letnej sezóny v našom regióne. Veríme, že nám bude počasie priať,” skonštatoval primátor Ružomberka Ján Pavlík.

Po svätej omši sa predstaví Hornoliptovský kurucký regiment Vavrišovo a program bude pokračovať vystúpením Folklórneho súboru Liptov vo vlkolínskom amfiteátri. „Pre najmenších bude pripravené divadlo Kocúr v čižmách a na pravé poludnie si po prvýkrát pre návštevníkov Vlkolínca pripravil pásmo ľudového humoru Štefan Hruštinec. Folklórny súbor Slatina všetkých roztancuje o 13. hodine a bodku za Nedeľou vo Vlkolínci dá o 14. hodine známa liptovská kapela Ploštín Punk,“ uviedol Buzna.

Doplnil, že počas celého podujatia sú naplánované sprievodné podujatia - ľudové remeslá a ľudová muzika DUO M. Nedeľu vo Vlkolínci organizuje Mesto Ružomberok v spolupráci s Kultúrnym domom Andreja Hlinku, a. s. a Občianskym združením Vlkolínec.