Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

Ružomberská volebná komisia opätovne vyradila viacerých kandidátov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Račko

Predseda krajského koordinačného centra hnutia NOVA Radovan Ondrejka situáciu označil za frašku.


Ružomberok 7. októbra (TASR) – Ružomberská miestna volebná komisia opätovne vyradila celkom 15 kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva. Pred pár dňami ich najprv pre formálne nedostatky na podaných kandidačných listinách nezaregistrovala. Následne ich vtedy predsa len zaregistrovala na základe hlasovania svojich členov.

Neúmyselné pochybenie

Hovorkyňa ružomberskej radnice Michaela Milá spresnila, že miestna volebná komisia skonštatovala svoje neúmyselné pochybenie v súvislosti s uvedeným hlasovaním, lebo jeho výsledok nebol prejavom väčšiny. "Zo šiestich prítomných členov boli za registráciu dotknutých kandidátov traja, čím nebola dosiahnutá väčšina," vysvetlila Milá.

Obrátia sa na súd

"Je to fraška. V rukách držíme v poradí už tretie uznesenie, ktorým sa ruší predošlé. Pochopiteľne, že nám nezostáva nič iné, iba sa obrátiť na súd. Upravíme pôvodnú žalobu, ktorú sme zvažovali podať hneď po prvom vyradení našej 11-člennej kandidátky. Takéto počínanie si určite zaslúži aj trestné oznámenie," zdôraznil pre TASR predseda krajského koordinačného centra hnutia NOVA Radovan Ondrejka.

Zámer súdne napadnúť najnovšie rozhodnutie potvrdil aj jeden z dvojice nezaregistrovaných kandidátov strany Sieť Ivan Rončák. "Nemáme inú možnosť, ak sa chceme vrátiť späť do hry," skonštatoval. Vyradený líder Strany zelených Ľubomír Schmida dodal, že sa tomu všetkému dalo predísť väčšou mierou ústretovosti a ľudskosti kompetentných úradníkov pri preberaní kandidačných listín, kedy by sa po upozornení dali jednoducho včas napraviť formálne nedostatky.