Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Ružomberok zabezpečí prepravu poštových zásielok do Vlkolínca

Vlkolinec ilustračné foto Foto: TASR/František Dejči

Ústretová dohoda so Slovenskou poštou je podľa primátora Jána Pavlíka určite veľmi dobrou správou pre všetkých obyvateľov Vlkolínca.

Ružomberok 26. mája (TASR) – Napriek tomu, že Poštový regulačný úrad vyradil Vlkolínec spomedzi miest s aspoň nepravidelným doručovaním poštových zásielok, horská osada patriaca od roku 1993 do Zoznamu svetového prírodného a kultúrneho dedičstva UNESCO nezostane bez tejto základnej služby vďaka ružomberskej radnici.

Ústretová dohoda so Slovenskou poštou je podľa primátora Jána Pavlíka určite veľmi dobrou správou pre všetkých obyvateľov Vlkolínca. „Som rád, že sa nám napokon podaril takýto krok. Ak by ostali úplne bez doručovania pošty, nepochybne by to obmedzilo kvalitu ich života. No a to sme nechceli a nemohli dopustiť,“ zdôraznil Pavlík.

Mesto Ružomberok pomôže zabezpečiť prepravu poštového doručovateľa so zásielkami do svojej odľahlej časti s aktuálne 19 obyvateľmi pravidelne raz do týždňa v piatok. Ak to bude termínovo kolidovať so štátnymi sviatkami či dňami pracovného pokoja, doručovanie sa uskutoční už v predchádzajúci deň. Individuálne bude reagovať aj v prípadoch neočakávaných kalamitných situácií.