Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

Šalianska radnica hľadá fotografie na pohľadnice a brožúru o meste

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na projekt, ktorý je zameraný na podporu cestovného ruchu, získalo mesto dotáciu 1800 eur z Nitrianskeho samosprávneho kraja.

Šaľa 30. apríla (TASR) – Šalianska radnica ponúka fotografom možnosť uverejniť ich zábery na pohľadniciach a v brožúre o Šali. Na projekt, ktorý je zameraný na podporu cestovného ruchu, získalo mesto dotáciu 1800 eur z Nitrianskeho samosprávneho kraja. V rámci projektu môžu ľudia zachytiť svojím fotoaparátom zákutia, na ktoré sú hrdí a ktoré by radi predstavili návštevníkom Šale. Téma a množstvo fotografií nie sú obmedzené.

"Mnohí Šaľania zverejňujú nádherné fotografie na sociálnych sieťach, predstavme tieto krásy aj ostatným prostredníctvom pohľadníc a brožúry. Mesto plánuje z dotácie vydať 300 brožúr v slovenskej, anglickej a maďarskej mutácii a štyri druhy pohľadníc po 400 kusoch. Brožúra bude vo formáte A5 a bude mať 28 strán. Niektoré pohľadnice budú riešené aj formou koláže, takže čím viac fotografií, tým lepšie," uvádza magistrát vo svojej výzve.

Ako upozorňuje radnica, autorstvo fotografií bude zachytené v príslušnej zmluve s mestom Šaľa, je však bez nároku na honorár. Autor záberov bude označený na zadnej strane pohľadnice, prípadne pod fotografiou v brožúre. Fotografie by mali byť aktuálne, maximálne dva roky staré. Autori by mali pamätať aj na to, že ich musia posielať v primeranej kvalite a rozlíšení. Pohľadnice aj brožúra budú prezentované v propagačnom stánku mesta počas Šalianskeho jarmoku.