Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Šaľa plánuje oživiť lesopark pri Váhu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Mesto by tu v budúcnosti chcelo vytvoriť ihrisko pre deti, fit prvky pre strednú generáciu, prípadne exteriérové fitnes zariadenia pre seniorov.

Šaľa 15. februára (TASR) – Šalianska radnica plánuje oživiť lesopark. Približne šesťhektárový priestor medzi dvoma hrádzami pri Váhu bude slúžiť verejnosti na trávenie voľného času v tesnej blízkosti rieky.

Využitie priestoru pri rieke Váh na rekreáciu bolo naplánované už v 80. rokoch minulého storočia, tento zámer sa však napokon nezrealizoval. "Teraz je cieľom tento priestor skultúrniť a sprístupniť. Dnes je lesopark zarastenou džungľou, ktorá je neprístupná ľuďom. Kedysi tam bolo inštalované aj verejné osvetlenie, preveríme možnosti jeho oživenia. Okrem toho chceme opraviť úseky chodníkov, ktoré sú v zlom stave," povedal primátor mesta Jozef Belický.

Ako doplnil, v budúcnosti tu chce mesto zabezpečiť aj sociálne zázemie a ďalšie vybavenie, ktoré budú môcť využívať všetky vekové kategórie. "Malo by ísť o ihrisko pre deti, fit prvky pre strednú generáciu a možno exteriérové fitnes zariadenia pre seniorov. V prvom rade ale treba zabezpečiť, aby toto miesto bolo čisté a bezpečné. Je tam veľa invazívnych drevín, treba ich nahradiť správnou výsadbou. Poradí nám v tom lesný hospodár," dodal primátor. Podľa jeho slov by sa mali prvé práce v parku začať na jar tohto roka.