Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Šaľa získala dotáciu na rekonštrukciu a vybavenie školských telocviční

Ilustračná snímka Foto: TASR – Milan Kapusta

Cieľom projektu bolo okrem modernizácie aj zníženie spotreby energie na vykurovanie a odstránenie hygienických nedostatkov.

Šaľa 6. decembra (TASR) – Šalianskej radnici sa vďaka príspevku z ministerstva školstva podarilo zmodernizovať vybavenie v troch školských telocvičniach. Časť dotácie išla do telocvične Základnej školy (ZŠ) Ľudovíta Štúra, kde sa zrekonštruovalo ústredné kúrenie, vykurovacie telesá, sociálne zariadenia, zdravotechnika a inžinierske siete.

Cieľom projektu bolo okrem modernizácie aj zníženie spotreby energie na vykurovanie a odstránenie hygienických nedostatkov. Vďaka dotácii pribudlo do telocvične aj nové športové náčinie.

Športové vybavenie a rôzne telovýchovné náradie získala aj ZŠ na Bernolákovej ulici a ZŠ Jozefa Cígera Hronského. Žiaci tu budú mať k dispozícii nové vybavenie na volejbal, basketbal, florbal, hokejbal, stolný tenis, kriket a atletiku. "Celková výška dotácie na rekonštrukciu bola 50.000 eur a na nákup vybavenia telocviční sme získali 3500 eur. Mesto sa zo svojho rozpočtu podieľalo na týchto investíciách spolufinancovaním vo výške 20.000 eur," informovala radnica.