Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Opravené parkovisko pred cintorínom v Šali dostane aj nové smart prvky

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na obnovenej ploche vznikne 50 vyznačených parkovacích miest.

Šaľa 19. júla (TASR) - Mesto Šaľa ukončilo rekonštrukciu parkoviska pred mestským cintorínom. Ako uviedla radnica, v rámci stavebných prác bolo obnovených 1600 štvorcových metrov asfaltového povrchu.

Na obnovenej ploche vznikne 50 vyznačených parkovacích miest. "Okrem nového povrchu parkoviska a vstupného chodníka pred hlavnou bránou je dobrou správou aj obnova kanalizačných vpustí na parkovisku. Tie boli v minulosti zaliate asfaltom. Teraz sme ich sfunkčnili, aby sa tu voda nedržala tak ako doteraz," povedal Miroslav Políček z referátu dopravy na mestskom úrade.

Opravené parkovisko bude okrem toho vybavené aj modernými smart technológiami. "Parkovacie miesta pred cintorínom budú mať senzory, vďaka ktorým dostanú vodiči aktuálnu informáciu o obsadenosti parkoviska. Informáciu si budú môcť pozrieť v aplikácii v mobilnom telefóne, a tiež na informačných tabuliach," vysvetlil mestský úrad.

Ako pripomenul, senzormi budú vybavené aj ďalšie plochy v Šali. Okrem záchytných parkovísk na Dolnej a Hlavnej ulici to bude aj parkovisko pred športovou halou. "Tieto prvky sa budú realizovať v rámci projektu Šaľa na ceste smart," doplnil mestský úrad.