Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Šali dokončujú inštaláciu vianočných ozdôb v uliciach mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Roman Hanc

Tento rok sa môžu Šaľania tešiť aj na nové dekoračné prvky. K vianočnej reťazi pribudne svetelná brána, ktorá bude na chodníku pred vstupom na pešiu zónu.

Šaľa 28. novembra (TASR) – Šalianska radnica inštaluje v týchto dňoch v meste posledné vianočné dekorácie. Ako informovala Erika Kollerová z mestského úradu, pešia zóna je už vyzdobená a v priebehu utorka bolo slávnostné osvetlenie umiestnené aj na tri vianočné stromčeky.

Tento rok sa môžu Šaľania tešiť aj na nové dekoračné prvky. K vianočnej reťazi pribudne svetelná brána, ktorá bude na chodníku pred vstupom na pešiu zónu. "Nové svetielka dostane aj približne 12-metrový strom pred budovou mestského úradu, ktorého výzdoba bude obohatená o svietiace cencúle. Sviatočne osvetlený bude aj stromček pred kultúrnym domom v mestskej časti Veča," uviedla Kollerová.

Ako pripomenula, budova mestského úradu prechádza v týchto dňoch rekonštrukciou. Výzdoba, ktorá radnicu každý rok skrášľuje, bude preto namontovaná na kultúrnom dome. "Pešia zóna a stromčeky by sa mali rozsvietiť budúci týždeň, kedy bude slávnostne otvorené aj umelé klzisko," dodala Kollerová.