Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

Šaľa poskytne zo svojho rozpočtu dotácie 5000 eur na kultúru

Ilustračná snímka Foto: TASR/František Iván

Pridelením dotácií chce mesto podporiť aktivity zamerané na uchovávanie, rozvíjanie, prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, kultúrneho dedičstva a tradícií regiónu a mesta Šaľa.

Šaľa 1. marca (TASR) – Mesto Šaľa poskytne v tomto roku zo svojho rozpočtu dotácie v celkovej výške 5000 eur na podporu kultúry v meste. O dotáciu môžu do konca marca požiadať právnické a fyzické osoby, ktoré majú sídlo alebo trvalý pobyt na území mesta Šaľa, alebo ktoré pôsobia na území mesta či poskytujú služby obyvateľom Šale.

Dotácia môže byť poskytnutá iba tým žiadateľom, ktorí nemajú právoplatne uložený trest zákazu prijímať dotácie a zároveň sú žiadatelia povinní predložiť výpis z registra trestov nie starší ako tri mesiace, upozorňuje vedenie mesta. Pridelením dotácií chce mesto podporiť aktivity zamerané na uchovávanie, rozvíjanie, prezentáciu duchovných a kultúrnych hodnôt, kultúrneho dedičstva a tradícií regiónu a mesta Šaľa.

Dotácie môžu byť poskytnuté na aktivity súvisiace s rozvojom, tvorbou, organizovaním a realizáciou kultúrnych a umeleckých aktivít, ako sú výstavy, prehliadky, festivaly, koncerty, tvorivé dielne na zachovanie a osvojenie si tradičných zručností. Projekty môžu byť zamerané aj na podporu publikačnej a edičnej činnosti primárne zameranej na propagáciu mesta a regiónu, podporu miestnych a regionálnych podujatí zameraných na rozvoj turizmu a cestovného ruchu v meste Šaľa, či na kultúrnu reprezentáciu mesta na súťažiach a festivaloch.

Finančné prostriedky poskytne mesto na základe schválených žiadostí primátorom mesta do výšky 200 eur alebo mestským zastupiteľstvom nad 200 eur.