Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Šalianska radnica pripravuje pocitovú mapu mesta

Na snímke je mesto Šaľa. Foto: teraz.sk

Na základe vypracovaného akčného plánu chce mesto reagovať na postupne sa zvyšujúce teploty, sucho alebo ďalšie meteorologické extrémy

Šaľa 10. novembra (TASR) - Šalianska radnica pripravuje pocitovú mapu mesta. O pomoc pri jej tvorbe požiadala aj verejnosť, ktorá sa do projektu môže zapojiť prostredníctvom formulára na mestskej webovej stránke.

Ako uviedol mestský úrad, v ankete môžu Šaľania napríklad uviesť, kde sa v období letných horúčav cítia dobre a kde nie. "Povedzte nám, čo a kde by sa malo v meste i v krajine v budúcnosti zlepšiť. Vaše odpovede pomôžu pri príprave Akčného plánu mesta Šaľa pre zmierňovanie a prispôsobovanie sa zmene klímy, ktorú tento rok pripravujeme," informoval magistrát.

Na základe vypracovaného akčného plánu chce mesto reagovať na postupne sa zvyšujúce teploty, sucho alebo ďalšie meteorologické extrémy. "Tie sa nás týkajú už dnes a v budúcnosti ich zrejme pocítime v ešte väčšej miere. Zmenám klímy, žiaľ, zabrániť momentálne nemôžeme, ale máme možnosť sa na zmeny pripraviť tak, aby naše životy a budúcnosť ďalších generácií zasiahli v čo najmenšej miere," pripomenula radnica.