Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Samospráva Rimavskej Bane asfaltuje ulicu v najhoršom stave

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jakub Kotian

V súčasnosti je stavba už pred odovzdaním a dodávateľ dokončil takmer všetky práce.

Rimavská Baňa 21. augusta (TASR) – Nový asfaltový povrch dostáva v týchto dňoch ulica Repno v obci Rimavská Baňa v Rimavskosobotskom okrese. Podľa slov starostky Eleny Polóniovej ide o komunikáciu, ktorá bola doteraz v ich dedine v najhoršom technickom stave.

"Nijaká z našich ciest nie je vo veľmi dobrom stave, ale táto bola najhoršia z dôvodu, že v roku 2009 pri povodni bol asfalt zničený. Zostali na nej len jeho zvyšky, na niektorých miestach dokonca len podložie," priblížila starostka.

V súčasnosti je podľa jej slov stavba už pred odovzdaním a dodávateľ dokončil takmer všetky práce. "V priebehu minulého týždňa sa asfaltovalo, doplnené sú niektoré odvodňovacie rigoly a ďalšie sú opravené. Dnes ešte odvážali nejaký stavebný odpad, ktorý pri stavbe vznikol. Verím, že do budúceho týždňa nám už bude cesta odovzdaná," uviedla Polóniová s tým, že celkovo bude obnovených 375 metrov komunikácie. "Šírka je rôzna, na niektorých úsekoch má len 3,5 až 3,7 metra, ale úsek, ktorý ústi na hlavnú cestu I/72, má šírku až desať metrov," dodala.

Predpokladané náklady na opravu cesty sú 40.000 eur, čo je suma uvedená v zmluve. "Dodávateľ si nechal celú cestu zamerať geodetom, aby bola presne vyčíslená vyasfaltovaná plocha. Financie dostaneme z Pôdohospodárskej platobnej agentúry, ktorá nám preplatí 100 percent nákladov," zakončila starostka.