Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Samospráva v Lučenci chce rozšíriť mestský kamerový systém

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Remiaš

V meste Lučenec je už inštalovaný kamerový systém, ktorý funguje od konca roka 2005, pričom bolo postupne rozmiestnených 31 kamier v centre mesta a na sídliskách.

Lučenec 17. júla (TASR) – Rozšírenie mestského kamerového systému a vytvorenie profesionálneho monitorovacieho strediska je jedným z aktuálnych zámerov samosprávy Lučenca s cieľom zvýšenia bezpečnosti v meste. Celkový rozpočet spomínaného projektu je viac ako 74.000 eur, väčšinu financií na tento účel chce mesto získať z výzvy ministerstva vnútra. Spolufinancovanie má byť vo výške zhruba 3700 eur.

„Zámerom projektu je rozšírenie kamerového monitorovacieho systému o osem kusov otočných kamier v tých častiach mesta, ktoré ešte kamerový systém nepokrýva. Zámerom zrekonštruovania monitorovacieho strediska mestskej polície je dopomôcť obsluhe čo v najkratšom možnom čase sa presvedčiť na väčšom obraze, či ide o opodstatnenú udalosť na výjazd,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.

Ako dodáva, v rámci projektu by sa mal kamerový systém rozšíriť o ulicu Novohradskú, Masarykovu, Jiráska, Haličskú, sídlisko Rúbanisko III/5 a Mestský park – bývalé detské ihrisko.

V meste Lučenec je už inštalovaný kamerový systém, ktorý funguje od konca roka 2005, pričom bolo postupne rozmiestnených 31 kamier v centre mesta a na sídliskách. „Tieto kamery však nepokryjú ďalšie miesta, kde dochádza k protispoločenskej činnosti,“ vysvetľuje samospráva s tým, že na miestach, kde kamery už sú, bol znížený počet prípadov protispoločenskej činnosti.