Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Samospráva vybudovala v Necpaloch v Prievidzi nový spojovací chodník

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Na potrebu nového značenia, ako i výstavbu chodníka poukazovali obyvatelia Necpál na stretnutí volebného obvodu už dlhšiu dobu.

Prievidza 12. novembra (TASR) - Nový spojovací chodník medzi Veľkonecpalskou ulicou a tzv. starou cestou pribudol v mestskej časti Necpaly v Prievidzi. Samospráva s jeho výstavbou začala v týchto dňoch, v lokalite vyznačí i nové vodorovné značenie parkovacích miest. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Na potrebu nového značenia, ako i výstavbu chodníka poukazovali obyvatelia Necpál na stretnutí volebného obvodu už dlhšiu dobu. Mesto v rozpočte vyčlenilo financie a oba projekty v týchto dňoch zrealizovalo.

"Prostredníctvom vyznačenia parkovacích miest na Veľkonecpalskej ulici sa upraví parkovanie na rovnaké vzdialenosti. Oveľa bezpečnejší tak bude aj výjazd na hlavnú cestu od kultúrneho domu, keďže vodičov usmerňuje po novom značka zákaz zastavenia," priblížila Krajčiová.

Splnenie dlhodobej požiadavky obyvateľov v podobe výstavby spojovacieho chodníka medzi Veľkonecpalskou ulicou a starou cestou uvítala podľa svojich slov poslankyňa za prvý volebný obvod Kvetoslava Ďurčová. Tento úsek je podľa nej veľmi frekventovaný, využívajú ho chodci, cyklisti, rodičia s deťmi a vždy tam boli koľaje, prach alebo blato.