Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Sánkovačka v lyžiarskom stredisku sa skončila tragicky, zomrelo dievča

Ilustračná snímka Foto: TASR

Dvanásťročné dievča, ktoré leteckí záchranári previezli do nemocnice, zraneniam podľahlo.

Krompachy 4. marca (TASR) – Vo štvrtok (3.3.) vo večerných hodinách došlo k tragickej nehode v lyžiarskom stredisku Krompachy – Plejsy. Na neosvetlenom lyžiarskom svahu sa sánkovali maloleté deti z Košíc, účastníci lyžiarskeho výcvikového kurzu, zahynulo pritom 12-ročné dievča. Informoval dnes košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

„Dve z nich, dievčatá vo veku 12 a 13 rokov, prešli na strmú časť zjazdovky, kde sa spustili na snehových klzákoch. V dôsledku rýchlej jazdy nedokázali klzák ovládať ani zastaviť a následne narazili do stromov a skál nachádzajúcich sa vedľa zjazdovky,“ uviedol Szabó s tým, že pri náraze obe deti utrpeli vážne zranenia.

„Mladšie dieťa bolo leteckou záchrannou službou prevezené do nemocnice, kde zraneniam podľahlo. Prípad na mieste prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia a prečin ublíženia na zdraví,“ informoval policajný hovorca. Okolnosti, ako aj miera zodpovednosti osôb dohliadajúcich na bezpečnosť maloletých detí sú predmetom vyšetrovania.