Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
< sekcia Regióny

Vláda schválila predaj pozemkov v Nitre pre ŽP EKO QELET

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

ŽSR vyhlásili na predaj pozemkov ponukové konanie ešte vlani v máji a jediným kritériom bola najvyššia ponúknutá cena.

Bratislava 23. marca (TASR) – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) môžu predať prebytočné pozemky v Nitre spoločnosti ŽP EKO QELET. Cena za 9161 štvorcových metrov pozemkov v areáli bývalého kontajnerového prekladiska medzi Šuranskou ulicou a železničnou traťou je 1,07 milióna eur s daňou z pridanej hodnoty (DPH). Vyplýva to z materiálu, ktorý v stredu schválila vláda.

ŽSR vyhlásili na predaj pozemkov ponukové konanie ešte vlani v máji a jediným kritériom bola najvyššia ponúknutá cena. Po doručení jediného cenového návrhu, ktorý spĺňal všetky požadované podmienky, bol tento cenový návrh považovaný za cenovo najvýhodnejší a jeho predkladateľ sa stal víťazom ponukového konania. Víťazný uchádzač - spoločnosť ŽP EKO QELET, a. s., ponúkol kúpnu cenu v celkovej výške 898.000 eur bez DPH.

Spoločnosť ŽP EKO QELET má v súčasnosti jeden z predávaných pozemkov v nájme, od ŽSR odkúpila už väčšinu pozemkov v areáli bývalého kontajnerového prekladiska, niektoré stavby a pozemky využíva na základe nájomných zmlúv.

Podľa Zmluvy o budúcej zmluve uzavretej medzi spoločnosťou ŽP EKO QELET a ŽSR je kúpna zmluva dohodnutá bez DPH s prenesením daňovej povinnosti na budúceho kupujúceho. Celková suma vrátane DPH je 1,07 milióna eur. Celková zostatková cena majetku predstavuje sumu 209.463,03 eura podľa stavu k 31. decembru 2020, podľa znaleckého posudku je cena majetku 841.454,86 eura s DPH.