Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

SDKS pripravuje inscenáciu Medveď Wojtek

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Hlavnou témou inscenácie je ľudskosť.

Nitra 28. septembra (TASR) - Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre pripravuje inscenáciu Medveď Wojtek. V réžii Jakuba Maksymova ju divadlo plánuje uviesť v premiére 28. októbra.

Ako informovali tvorcovia, hra je inšpirovaná skutočnými udalosťami, ktoré do knižnej podoby zachytil poľský autor Wieslaw A. Lasocki. "Jeho kniha Wojtek spod Monte Cassino hovorí príbeh o vojakoch 22. čaty 2. poľskej armády, ktorí sa počas výcviku v Iráne ujali osiroteného medvieďaťa a precestovali s ním takmer celý Stredný východ. Nakoniec s ním bojovali aj v jednej z najväčších bitiek druhej svetovej vojny, v bitke o Monte Cassino," uviedlo SDKS.

Hlavnou témou inscenácie je ľudskosť. "V kombinácii s pútavým príbehom, rukopisom mladého talentovaného režiséra, výnimočnej scénografie a využitia postupov divadla objektu dáva predpoklad na vznik kvalitnej inscenácie, ktorá môže osloviť aj náročnejšie publikum. Určená je deťom od desať rokov, ktoré vtiahne do javiskovej reality a pomôže im prežiť novú skúsenosť," doplnili tvorcovia.