Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

SDKÚ-DS nominuje na post starostov mestských častí piatich kandidátov

SDKÚ-DS je na úrovni mesta súčasťou osemkoalície (SDKÚ-DS, KDH, SMK, SaS, DS, NOVA, KDS a OKS) a podporuje kandidatúru Rudolfa Bauera na primátora Košíc.

Košice 16. septembra (TASR) – Celkom piatich kandidátov na starostov mestských častí nominovala strana SDKÚ-DS pre novembrové komunálne voľby v Košiciach. Ako dnes na tlačovej konferencii povedal krajský predseda strany Viliam Novotný, za úspech by považoval víťazstvo aspoň troch z nich.

"V roku 2010 sme postavili štyroch kandidátov a máme dvoch starostov, tento štandard chceme zachovať aj v tomto roku," vyhlásil Novotný. Zdôraznil, že SDKÚ-DS nie je politickou stranou, ktorá svojich kandidátov vyťahuje ako biele zajace z klobúka, ani sa nerozhoduje podľa posledných preferencií. "V komunálnych voľbách v Košiciach postavíme päť silných kandidátov na starostov. Okrem Emila Petrvalského a Ivety Kijevskej, ktorí budú obhajovať svoje starostovské pozície na sídlisku Ťahanovce a na sídlisku KVP, to bude ešte Jarmila Tkáčová, bývalá poslankyňa NR SR na sídlisku Nad jazerom, Dušan Kožuško bude naším kandidátom v Košickej Novej Vsi a Ladislav Buľko v Barci," spresnil Novotný.

SDKÚ-DS je na úrovni mesta súčasťou osemkoalície (SDKÚ-DS, KDH, SMK, SaS, DS, NOVA, KDS a OKS) a podporuje kandidatúru Rudolfa Bauera na primátora Košíc. Novotný však upozornil, že v mestských častiach je situácia iná a tak podobná podpora, rozšírená ešte o OĽaNO, je dohodnutá len na sídlisku Nad jazerom, ale napríklad v Barci a Košickej Novej Vsi ide SDKÚ-DS do novembrových volieb bez ďalšej podpory politických subjektov. V niektorých ďalších mestských častiach ešte rozhovory o podpore kandidátov pokračujú.

Šéf SDKÚ-DS v Košickom kraji netajil rozčarovanie nad postupom strany Sieť, ktorá predstavila nielen kandidátku na primátorský post (Alenu Bašistovú), ale aj piatich kandidátov na starostov. "Sieť sa správa ako trójsky kôň Smeru a oslabuje pozíciu Rudolfa Bauera aj celej pravice v meste," vyhlásil Novotný. Poukázal na to, že niektorí kandidáti Siete vyšli z radov SDKÚ-DS. Zároveň však vyjadril presvedčenie, že aspoň súčasní dvaja starostovia obhája svoje pozície.