Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Na Sekčove bude postavený parkovací dom aj napriek petícii obyvateľov

Ilustračné foto Foto: TASR/František Iván

Prešovské sídlisko už dlhodobo bojuje s nedostatkom parkovacích miest, no proti tomuto odpredaju sa postavilo 374 obyvateľov priľahlých bytoviek, ktorí sa podpísali pod petíciu.

Prešov 26. januára (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove schválili dnes zámer odpredaja pozemkov pre spoločnosť Sell Slovakia, s.r.o., ktorá chce na sídlisku Sekčov na Sibírskej ulici postaviť parkovací dom. Sídlisko už dlhodobo bojuje s nedostatkom parkovacích miest, no proti tomuto odpredaju sa postavilo 374 obyvateľov priľahlých bytoviek, ktorí sa podpísali pod petíciu. Myslia si, že touto stavbou sa im zhorší životné prostredie, vyrúbu sa stromy a zlikviduje sa oddychová zóna.

Tiež argumentujú proti predaju tým, že spoločnosť si nevykonala prieskum záujmu o parkovacie miesta, ktoré by mali stáť približne od 4000 do 9000 eur. Výstavbou parkovacieho domu zároveň prídu o parkovacie miesta, ktoré mali pred svojimi bytmi zadarmo. Nepáči sa im ani malá vzdialenosť parkovacieho domu od obytných domov a tiež riešenie vjazdu do garáže.

Spoločnosť žiadala odkúpenie pozemkov s výmerou približne 1800 metrov štvorcových za 10 eur za m2. Zároveň sa zaviazala, že do dvoch rokov vybuduje v blízkosti tejto stavby oddychovú zónu aj s detským ihriskom za 30.000 eur. Poslanci sa rozhodli petícii nevyhovieť, no zámer odpredaja pozemkov schválili s tým, že cena za meter štvorcový bude minimálne vo výške určenej znaleckým posudkom. Investor chce postaviť parkovací dom so 72 parkovacími miestami a boxami.