Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Regióny

Semester na Technickej univerzite vo Zvolene pokračuje prezenčne

Technická univerzita vo Zvolene, foto z archívu. Foto: TASR - Dušan Hein

Škola sa však pripravila aj na najhorší scenár vývoja šírenia ochorenia COVID-19.

Zvolen 2. októbra (TASR) – Zimný semester akademického roka 2020/2021 na Technickej univerzite vo Zvolene (TUZVO) pokračuje aj naďalej v prezenčnej forme. TASR o tom v piatok informovala Ľubica Benková z tlačového oddelenia univerzity. Ako dodala, rozhodol o tom krízový štáb TUZVO. Rovnakou formou bude pokračovať výučba aj v ďalšom týždni od pondelka 5. októbra.

„Momentálna epidemiologická situácia na univerzite, keď v súčasnosti nemáme žiadneho pozitívne testovaného študenta ani zamestnanca, nám dovolila prijať takéto rozhodnutie. Avšak pri akejkoľvek zmene epidemiologickej situácie krízový štáb operatívne zasadne a prijme v tejto veci ďalšie rozhodnutie,“ uviedol rektor TUZVO Rudolf Kropil.

Študentom vo Zvolene sa akademický rok začal v pondelok (28. 9.). „Je vysoko pravdepodobné, že počas zimného semestra prejdeme na kombinovanú, respektíve dištančnú, metódu výučby. Bol by som však veľmi rád, keby sme absolvovali prezenčnou metódou výučbu aspoň počas niekoľkých úvodných týždňov,“ poznamenal po otvorení akademického roka rektor. Škola sa však pripravila aj na najhorší scenár vývoja šírenia ochorenia COVID-19, v tomto prípade sa výučba presunie do online priestoru.

Podľa semafora okresov a počtu prírastkov je v súčasnosti mesto Zvolen v žltej fáze. K 30. septembru eviduje tento región 49 potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom.