Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Senici dostalo vylepovanie plagátov pravidlá

Ilustračná snímka Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Plagátmi polepené autobusové zastávky, stĺpy verejného osvetlenia, smetné koše či múry kritizovali Seničania už dlho.

Senica 2. augusta (TASR) - Po vzore iných samospráv chce aj mesto Senica zabrániť svojvoľnému vylepovaniu plagátov na verejných priestranstvách, objektoch a verejnoprospešných zariadeniach. Plagátmi polepené autobusové zastávky, stĺpy verejného osvetlenia, smetné koše či múry kritizovali Seničania už dlho. Aktuálne prijaté opatrenia od konca júla umožňujú túto živelnosť regulovať.

Mesto určilo oficiálne plagátovacie plochy, ktoré sú občanom k dispozícii za poplatok. "Ich správcom sú Rekreačné služby mesta Senica. Momentálne je takto rozmiestnených päť betónových valcov - na Vajanského ulici pri Záhorskej knižnici, na sídlisku Sotina pri predajni COOP Jednota, na autobusovej stanici na Hurbanovej ulici, na starom sídlisku, na Hviezdoslavovej ulici pri predajni COOP a za plagátovaciu plochu mesta je určené aj vylepovacie miesto pri reštaurácii Maldini," uviedla Viera Barošková z Mestského úradu v Senici. Plagáty budú musieť byť označené registračnou nálepkou s dátumom ukončenia ich aktuálnosti a pečiatkou TIK Infosen. Inak bude subjekt za výlep sankcionovaný - fyzická osoba sumou 33 eur, právnická osoba dokonca až do 6638 eur.

Všetky nevzhľadne polepené a otrhané plagátovacie plochy v Senici prešli v uplynulých dňoch obnovou, aby boli pripravené na zavedenie systému. "Prax ukáže, či sme vyčlenili pre túto aktivitu dostatok priestoru. Ak nie, pridáme ďalšie betónové valce," dodala Barošková.