Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Senica začala distribuovať balíčky na zber kuchynského odpadu

Ilustračná snímka. Foto: EASYFOTO TASR - Jana Vodnáková

V najbližších dňoch dostane viac ako 4800 domácností v bytových domoch.

Senica 10. augusta (TASR) - Mesto Senica začalo distribuovať štartovacie balíčky na zber kuchynského odpadu. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Tatiana Moravcová.

Ako spresnila, balíčky už dostalo alebo v najbližších dňoch dostane viac ako 4800 domácností v bytových domoch. "V týchto dňoch sa začala aj distribúcia do domácností žijúcich v rodinných domoch, a to prostredníctvom pracovníkov spoločnosti Technické služby Senica. Tí sa obyvateľov budú snažiť zachytiť doma v dvoch kolách roznášania," uviedla Moravcová.

Domácnostiam v rodinných domoch budú distribuované taktiež perforované košíky na zber kuchynských odpadov spolu s dvoma rolkami kompostovateľných vreciek a návodom. "Navyše, dostanú aj ďalšiu menšiu 23-litrovú zbernú nádobu hnedej farby. Tá bude slúžiť na to, aby ju občania mohli v čase zberu vyložiť pred dom. Táto nádoba je vhodnejšia na manipuláciu pracovníkmi technických služieb," informovala hovorkyňa mesta.

"Ak niekto z občanov nebude zastihnutý doma počas roznášania balíčkov, bude si ho môcť od 21. augusta vyzdvihnúť na troch distribučných miestach. A to na vrátnici mestského úradu, v kancelárii Infosen alebo v areáli Technických služieb Senica," doplnila hovorkyňa mesta.