Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

Senickí colníci našli u 25-ročného vodiča neznámu kryštalickú látku

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Išlo zrejme o drogy, ktoré colníci objavili vďaka služobnému psovi vycvičenému na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok.

Bratislava 30. marca (TASR) - Senickí colníci našli u 25-ročného vodiča z Brezovej pod Bradlom neznámu kryštalickú látku. Išlo zrejme o drogy, ktoré colníci objavili vďaka služobnému psovi vycvičenému na vyhľadávanie omamných a psychotropných látok. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Trnava Iveta Zlochová.

Vodiča kontrolovali senickí colníci v obci Prašník počas veľkonočných sviatkov. Vodič a spolujazdec colníkom tvrdili, že neprepravujú tovar podliehajúci daňovému dozoru alebo colnému dohľadu. Colníci následne vykonali kontrolu so služobným psom, ktorý označil prednú vodičovu sedačku.

"Tesne predtým, ako pes označil miesto vodiča, vodič vyhodil z vrecka predmet, a to zatavenú plastovú injekčnú striekačku s obsahom bielej kryštalickej látky a nezistenej hmotnosti. Na základe týchto skutočností vzniklo dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Prípad bol odovzdaný orgánom činným v trestnom konaní," uviedla hovorkyňa Zlochová.

Trnavskí colníci majú aktuálne troch služobných psov Miru, Zitu a Amiru. Vycvičené sú na vyhľadávanie tabaku, cigariet a omamných a psychotropných látok. "V tomto prípade sa o úspech colníkov postarala spolu so psovodom 'štvornohá colníčka Amira'," doplnil Zlochová.