Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Seniori v Lamači využívajú možnosť celoživotného vzdelávania

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Univerzitu tretieho veku zriadila v lamačskom zariadení pre seniorov Univerzita Komenského v Bratislave v polovici februára.

Bratislava 14. marca (TASR) – História Bratislavy, boľavá chrbtica i zaujímavosti slovenčiny. Na pohľad úplne odlišné témy spájajú Univerzita tretieho veku a prednášky pre klientov Domova seniorov Lamač (DSL).

Univerzitu tretieho veku zriadila v lamačskom zariadení pre seniorov Univerzita Komenského v Bratislave v polovici februára. Jej lektori navštevujú DSL každé dva týždne a umožňujú aj imobilným obyvateľom domova prehlbovať si svoje vedomosti v rôznych odborných oblastiach. Najbližšie budú v stredu (16.3.) popoludní prednášať o prísloviach a porekadlách v slovenskom jazyku.

"Vzdelávanie prináša našim seniorom nielen radosť z poznania, ale aj úžitok z vedecky fundovaných rád pre každodenný život, ktoré im pomáhajú držať krok s dobou a nestrácať kontakt so svojím okolím," povedala riaditeľka DSL Miroslava Floriansová.

Domov seniorov Lamač je rozpočtová organizácia, ktorej zriaďovateľom je hlavné mesto SR Bratislava. Zariadenie poskytuje svoje služby formou celoročnej pobytovej služby s kapacitou 205 miest pre občanov, ktorí sú v sociálnej núdzi a zároveň sú poberateľmi starobného dôchodku.