Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Regióny

Seniori z Nitry si môžu zmerať svoje sily na olympiáde

Pretekári sa môžu do súťaže prihlásiť najneskôr do 21. júna vyplnením prihlášky a jej vhodením do škatule umiestnenej na prízemí nitrianskeho mestského úradu.

Nitra 15. júna (TASR) – Športovo založení seniori z Nitry sa môžu zúčastniť na olympiáde. Štvrtý ročník olympiády pre seniorov sa uskutoční na Atletickom štadióne TJ Stavbár v Nitre v utorok 26. júna.

Pretekári sa môžu do súťaže prihlásiť najneskôr do 21. júna vyplnením prihlášky a jej vhodením do škatule umiestnenej na prízemí nitrianskeho mestského úradu, informovala Ľudmila Synaková z nitrianskej radnice.

Z atletických disciplín sú do seniorskej olympiády zaradené beh na 60 metrov (muži a ženy), beh na 400 metrov (muži), beh na 1500 metrov (muži), beh na 300 metrov (ženy), vrh guľou 4 kg (muži), vrh guľou 3 kg (ženy) a skok do diaľky (muži a ženy).

Plávať sa bude 50 metrov voľný spôsob, 50 metrov prsia, 100 metrov voľný spôsob (muži aj ženy), na seniorov čaká dvojhra v stolnom tenise (muži a ženy) a malý futbal. Najúspešnejší olympionici postúpia na Medzinárodnú olympiádu seniorov v Kroměříži, kde si svoje sily zmerajú seniorskí športovci z Francúzska, Rakúska, Nemecka, Slovenska a Českej republiky.