Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 12. máj 2024Meniny má Pankrác
< sekcia Regióny

Majiteľ bývalého Milexu začína s čistením schátraného areálu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Majitelia Milex Galanta a.s. pracujú na zabezpečení proti nelegálnemu vstupu na pozemky aj riešení kamerového systému.

Sereď 13. novembra (TASR) - S postupným zhodnotením a investovaním do nehnuteľností v bývalom areáli Milex v Seredi počítajú jeho súčasní vlastníci. Aktuálne sa zaoberajú kultiváciou schátraného areálu a podnikajú kroky aj k príprave postupnej demolácie objektov. Majú zámer vypracovať plán rozvoja, svoje zámery chcú konzultovať s radnicou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Zuzana Slahučková.

Majitelia Milex Galanta a.s. pracujú na zabezpečení proti nelegálnemu vstupu na pozemky aj riešení kamerového systému. Prvé stretnutie primátora Serede Ondreja Kurbela s libanonsko-slovenským spolumajiteľom sa podľa Slahučkovej uskutočnilo v prvej polovici tohto roka. Primátor vtedy objasnil problémy, ktoré Seredi a jej obyvateľom vznikajú prítomnosťou zdevastovaných budov a neudržiavaného areálu. Získal prísľub, že spolumajiteľ zabezpečí vyčistenie a zabezpečenie.

S upratovaním pozemku sa už podľa hovorkyne začalo. "Jednou z dlhoročných tráum nášho mesta je tento chátrajúci areál. Počas posledných rokov sa pozemok a objekty stali živnou pôdou pre rôzne negatívne živly. Neskôr si ho vyhliadli spoločnosti, ktoré sa tam nelegálne zbavovali svojho odpadu. V súčasnosti prebieha čistenie pozemku od týchto odpadov za pomoci ťažkých mechanizmov," uviedol Kurbel.