Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Regióny

Šesť zariadení sociálnych služieb získa nové ihriská a športoviská

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Športoviská a ihriská sa budú nachádzať priamo v areáloch zariadení sociálnych služieb.

Bratislava 21. decembra (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vybuduje v šiestich svojich zariadeniach sociálnych služieb nové bezbariérové ihriská, malé športoviská či mini telocvične. Financované budú z peňazí pôvodne v rozpočte určených na športové aktivity a podujatia, ktoré sa však tento rok pre pandémiu nového koronavírusu nemohli realizovať. Celkové náklady predstavujú 17.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"Majú obmedzené aktivity a pohyb mimo areálu, ihriská a športoviská sú preto skvelým spôsobom, ako im spríjemniť voľný čas. S príchodom teplejšieho počasia ich budú čakať nové petangové ihriská, bezbariérové inkluzívne ihriská šité na mieru klientom s poruchou autistického spektra, komunitné športoviská či zmodernizovaná mini telocvičňa pre seniorov," priblížil predseda BSK Juraj Droba.

Športoviská a ihriská sa budú nachádzať priamo v areáloch zariadení sociálnych služieb. Otvárať sa začnú postupne. Mini telocvičňa je už pre seniorov v Domove sociálnych služieb a zariadení pre seniorov (DSSaZpS) Rača na športovanie pripravená. Ostatné exteriérové ihriská a športoviská budú môcť klienti využívať s príchodom jari. "Keď sa podarí dostať pandémiu pod úplnú kontrolu, viem si predstaviť aj vzájomné návštevy klientov a menšie súťaže medzi zariadeniami," podotkol Droba.

BSK každoročne vo svojich zariadeniach organizuje pre klientov rôzne športové podujatia, keďže práve šport má podľa kraja veľa pozitív. Upevňuje priateľstvá, odbúrava stres a je prostriedkom regenerácie a aktívneho oddychu.