Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

Sezónu na Perínskych rybníkoch označil porybný predbežne za úspešnú

Občianske združenie Veľká ryba začala s predvianočným výlovom rýb na rybníkoch pri obci Perín - Chym v okrese Košice okolie. Na výlove rýb sa už tradične podieľa skupina väzňov z košickej Šace. Ryby chovajú na 110-hektárovej rybničnej sústave. Perín – Chym 26. októbra 2017. Foto: TASR/František Iván

Výlov rýb budú realizovať približne dva týždne. Predávať sa budú v Košiciach.

Perín-Chym 26. októbra (TASR) - Predvianočný výlov kaprov a ďalších rýb na rybníkoch pri obci Perín-Chym v okrese Košice-okolie je v plnom prúde. V troch rybníkoch na ploche zhruba 110 hektárov tam chovajú predovšetkým kapry, ktoré tam majú veľmi dobré podmienky, ale aj amury či šťuky. Sezónu predbežne označili za úspešnú.

"Trošku skôr sme začali, ako po iné roky, lebo je predpoklad, že bude viac rýb," uviedol pre TASR porybný Matej Grentzer. Dôvodom je tiež počasie a fakt, že časť rýb putuje na ďalšie zarybnenie. Ryba je v tomto roku podľa jeho ďalších slov veľmi pekná. "Z takej 80-dekagramovej násady má ryba dva a pol až tri kilogramy a 10-dekagramová až desaťnásobok. Dobre sa kŕmilo, aj dobré úživné rybníky boli teraz. U nás je dobrá sezóna. Nemáme to síce ukončené, ale vidím, čo je v sieti, čo sme vybrali a čo je ešte tu v rybníku," poznamenal.

Výlov rýb budú realizovať približne dva týždne. Predávať sa budú v Košiciach. „My neurčujeme ceny, uvidíme, čo bude na trhu,“ uzavrel.