Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Silvester a Nový rok sú v lyžiarskych centrách na Podpoľaní vypredané

Na archívnej snímke najväčšie lyžiarske stredisko na Podpoľaní - Košútka pri Hriňovej. Foto: TASR - Jozef Poliak

Plnú obsadenosť na prelome rokov majú napríklad v zimných centrách na Podpoľaní - v Košútke v Hriňovej a na Látkach - Prašivej.

Hriňová/Látky 11. novembra (TASR) - Neustály záujem o vianočné, silvestrovské a novoročné pobyty registrujú o tomto období nielen veľké slovenské lyžiarske strediská, ale aj viacero menších centier nachádzajúcich sa v južnejších regiónoch. Plnú obsadenosť na prelome rokov majú napríklad v zimných centrách na Podpoľaní - v Košútke v Hriňovej a na Látkach - Prašivej.

"Už dnes máme v našom 60-miestnom penzióne vypredané tri turnusy na prelome rokov," povedal pre TASR riaditeľ Parku Košútka Peter Suja. Záujem je však aj o pobyty po školských zimných prázdninách, ako aj o termíny v čase jarných prázdnin.

Lyžiarom v Košútke budú v sezóne k dispozícii štyri vleky na troch svahoch. Väčšie novinky však návštevníkov nečakajú. "Pred ôsmimi rokmi, keď sme začínali, sa do strediska investovalo okolo 2 milióny eur, takže teraz sa investuje len do údržby a nevyhnutných opráv," podotkol.

Podľa neho začiatok sezóny a spustenie vlekov by radi odštartovali už od Mikuláša (6.12.), všetko bude ale závisieť od charakteru počasia. Uplynulú sezónu totiž pre nedostatok prírodného snehu a teplé počasie začínali až po Silvestri, 6. januára.

Plnú obsadenosť 80-lôžkového hotela a 14 chát hlási aj neďaleké stredisko Látky - Prašivá. "Celkovú kapacitu približne 200 miest máme už dnes obsadenú v termíne od 26. decembra do 6. januára," uviedol pre TASR manažér tamojšieho hotela Ivan Matejka.

V stredisku Látky - Prašivá budú mať tento rok lyžiari k dispozícii dva vleky a jeden povrazový pre malé deti. Fungovať bude požičovňa lyží aj lyžiarska škola. "Tento rok sme investovali najmä do techniky, ktorá priváža vodu do zasnežovacích zariadení," pripomenul.