Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

Silvester v Bratislave by malo oslavovať 40-tisíc ľudí

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Aj počas tohtoročných silvestrovských osláv v hlavnom meste budú platiť bezpečnostné a dopravné obmedzenia. Vstup do centra zábavy bude možný len cez kontrolné stanovištia.

Bratislava 28. decembra (TASR) – Hlavné mesto sa pripravuje už na 13. ročník silvestrovských osláv v historickom centre Bratislavy. Okrem hlavného hudobného programu a rôznych atrakcií čaká návštevníkov Silvestra 2012 aj polnočný ohňostroj, ktorý bude tentoraz odpálený z Bratislavského hradu. Magistrát na silvestrovských oslavách očakáva približne 40.000 návštevníkov.

Centrálnym miestom osláv bude opäť Hlavné námestie, ktoré  ožije o 19.00 h. a do približne 01.30 h. vystúpia v programe okrem iných aj skupiny Polemic, Hex, Amo & Band, Cigánski diabli, Parno Graszt. K dispozícii bude počas silvestrovskej noci aj ľadová plocha na Hviezdoslavovom námestí.

Aj počas tohtoročných silvestrovských osláv v hlavnom meste budú platiť bezpečnostné a dopravné obmedzenia. Vstup do centra zábavy bude možný len cez kontrolné stanovištia, ktorých bude tento rok deväť. Okrem toho bude od 17.00 h. zakázaný vjazd pre motorové vozidlá do centra, uzatvorená bude Klobučnícka, Nedbalova, Strakova i Františkánska ulica.

Ako informuje internetová stránka mesta www.bratislava.com, vzhľadom na 20. výročie vzniku Slovenskej republiky, sa oslavy prenesú aj do prvého dňa nového roka. V centre mesta sa od 15.00 h. uskutoční Festival pod holým nebom, ktorý ponúkne videozáznamy zachytávajúce významné udalosti v živote Bratislavy za ostatných 20 rokov. Popritom sa na pódiu vystriedajú bratislavské kapely, speváci a tanečné súbory, ktoré sú spájané s kultúrnym životom mesta od roku 1993. Vystúpi napríklad džezová legenda Peter Lipa, Bratislava Hot Serenaders či Spevácky zbor mesta Bratislavy.