Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Regióny

Skalická nemocnica podala v minulom týždni 18 dávok vakcín

Na archívnej snímke z 23. septembra 2021 použité injakečné striekačky a gumenné rukavice sú v koši vo vakcinačnom stredisku, foto z archívu. Foto: TASR/AP

Vzhľadom na nezáujem o očkovanie sme nútení výrazne redukovať očkovacie kapacity, uviedol námestník nemocnice Daniel Vidovič.

Skalica 7. marca (TASR) - V minulom týždni bolo vo vakcinačnom centre vo Fakultnej nemocnici AGEL Skalica podaných len 18 dávok vakcíny od Pfizer/BioNTech proti ochoreniu COVID-19. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Pavliková.

V najbližšom období sa bude v nemocnici očkovať v režime jeden deň v týždni. "Vzhľadom na nezáujem o očkovanie sme nútení výrazne redukovať očkovacie kapacity. Pre potreby vakcinácie je aktuálne vyčlenený pondelok a časový harmonogram vakcinačných centier nájdu záujemcovia o očkovanie na stránke health.gov.sk/?Ockovanie-bez-registracie," uviedol námestník nemocnice Daniel Vidovič.

Počet hospitalizácií pacientov s novým koronavírusom v nemocnici druhý týždeň klesá. "K dnešnému dňu sa staráme o 26 pacientov s ochorením COVID-19. Jeden pacient je hospitalizovaný na oddelení akútnej a intenzívnej medicíny a vyžaduje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Výpadky pre ochorenie COVID-19 medzi zamestnancami sa stále zmenšujú. Pre pozitívny test na ochorenie je mimo pracovného procesu 18 zamestnancov," informoval riaditeľ nemocnice Jakub Rybár.

Klesajúci trend má aj počet pozitívne testovaných na nový koronavírus. "V mobilnom odberovom mieste sa minulý týždeň vykonalo 461 PCR testov a pozitívne potvrdených bolo 229 testov," doplnila Pavliková.