Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Regióny

Skalní fanúšikovia opery môžu byť s umelcami spojení cez internet

Ilustračné foto. Foto: TASR/KR PZ Banská Bystrica

Spoznali krátkodobé i dlhodobé plány opery a tiež, čo ovplyvňuje výber predstavení, keď sa ukončia protipandemické opatrenia.

Banská Bystrica 23. marca (TASR) – Štátna opera (ŠO) v Banskej Bystrici pozvala v utorok svojich priaznivcov vypočuť si najnovší podcast Opera Viva! na webe a sociálnej sieti, kde dramaturgička Alžbeta Lukáčová "vyspovedala" umeleckého šéfa a sólistu opery Šimona Svitka. TASR o tom informovala Katarína Uhríková, vedúca propagácie banskobystrickej opery.

"Umelecký šéf prezradil, ako je to s veľkooperným titulom Turandot, ktorý mal už niekoľko premiérových termínov, no stále nebol uvedený. Venoval sa i téme, či je divadlo schopné uvádzať inscenácie bez hosťujúcich umelcov zo zahraničia a ďalším zaujímavostiam. Šimon Svitok odhaľuje tiež niečo zo svojho súkromia, jeho plány, prekonanie ochorenia COVID-19, ale aj ako sa udržiava v speváckej kondícii," dodala Uhríková.

Skalní fanúšikovia ŠO spoznali krátkodobé i dlhodobé plány opery a tiež, čo ovplyvňuje výber predstavení, ktoré budú hrať, keď sa ukončia protipandemické opatrenia.