Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

Skateboardoví nadšenci ukončia sezónu pretekami na Kramároch

Ilustračné foto Foto: TASR

Okrem súťaženia sa diváci môžu tešiť aj na exhibíciu najlepších trikov.


Bratislava 14. septembra (TASR) – Skateboardová minirampa na bratislavských Kramároch v sobotu (15.9) oficiálne ukončí tohtoročnú sezónu. Asociácia skateboardingu Slovenskej republiky (ASSR) tu organizuje preteky vo freestylovej jazde na rampe.

Preteky s oficiálnym názvom ASSR Miniramp Session 2012 sa uskutočnia v objekte, ktorý je známy ako "Obluda", na Jaskovom rade. Už tretiu sezónu je tu od júna až do septembra umiestnená minirampa, ktorú môžu využívať nadšenci skateboardingu – jazdci, ktorí už majú skúsenosti, ale aj tí, ktorí so skateboardingom iba začínajú. Zástupcovia oboch skupín sa predvedú aj na sobotňajšej súťaži.

"Jazdci, ktoré tu mohli celé leto trénovať, sa môžu predviesť a ukázať, čo počas leta natrénovali," uviedol pre TASR Dano Brossmann z ASSR. Dodal, že každý zo súťažiacich bude mať zabezpečené občerstvenie a tí najlepší sa môžu tešiť na vecné ceny od partnerov súťaže.

"Jazdci sa môžu na minirampe pripravovať na preteky už od 10.h, samotná súťaž sa začína o 15.h," informoval Brossmann. V harmonograme pretekov je kvalifikácia, semifinále a napokon finále, ktoré príde na rad o 17.h. Pred vyhlásením výsledkov predvedú skúsení jazdci aj tie najlepšie triky, ktoré sa môžu podariť na skateboradovej minirampe.