Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Regióny

Nitrianski skauti postupne roznášajú betlehemské svetlo do chrámov

Na snímke skauti čakajú na príchod vlaku s Betlehemským svetlom 16. decembra 2023 na železničnej stanici v Trenčianskej Teplej. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Priviezli ho z rakúskeho Linzu, kam ho do Európy priviezli priamo z Betlehema.

Nitra 18. decembra (TASR) - Nitrianski skauti postupne roznášajú do farských chrámov v celej Nitrianskej diecéze betlehemské svetlo. Priviezli ho z rakúskeho Linzu, kam ho do Európy priviezli priamo z Betlehema. Nitrianske biskupstvo podporuje túto skautskú tradíciu a na svojom území vytvára podmienky na to, aby sa mohla realizovať a udržiavať v záujme šírenia posolstva Vianoc aj v súčasnosti, informovalo biskupstvo.

Členovia nitrianskej Skautskej oblasti kniežaťa Pribinu symbolicky na tretiu adventnú nedeľu (17. 12.) priniesli betlehemské svetlo aj do Katedrály - Baziliky sv. Emeráma na Nitrianskom hrade. Niekoľko desiatok chlapcov a dievčat v skautských uniformách svetlo odovzdalo počas svätej omše, ktorú za účasti širokej verejnosti celebroval kanonik Katedrálnej kapituly a súčasne rektor Kňazského seminára sv. Gorazda Marián Dragúň.