Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

SKCH pomôže zbierkou školských pomôcok znevýhodneným deťom

Ilustračná snímka Foto: TASR/Michal Svítok

Zbierku školských pomôcok realizuje SKCH v spolupráci s arcidiecéznymi a diecéznymi charitami, ktoré ponúkli priestory svojich zariadení na vytvorenie zberných miest.

Spišská Nová Ves/Stará Ľubovňa 10. júla (TASR) – Slovenská katolícka charita (SKCH) organizuje zbierku školských pomôcok pre deti zo sociálne slabších rodín, krízových centier a detských domovov. Záujemcovia môžu na Spiši školské pomôcky odovzdať na jednom zo štyroch miest, a to v Spišskej Novej Vsi, Spišskej Starej Vsi, Levoči alebo v Starej Ľubovni. TASR o tom informovala Petra Lisoňová z oddelenia PR a marketingu Spišskej katolíckej charity.

V poradí ôsmy ročník s mottom S prázdnou taškou sa do školy nechodí, trvá do 31. augusta na viac ako 40 zberných miestach po celom Slovensku. Podľa slov Lisoňovej môžu ľudia darovať nové i použité, ale stále funkčné školské pomôcky.

Kampaň pomáha znevýhodneným školákom na Slovensku pripraviť sa na nový školský rok. "Vďaka darovaným pomôckam môžu aj deti zo sociálne slabších rodín, krízových centier či detských charitných domovov prísť do školy pripravené a získať tak šancu na plnohodnotné vzdelanie a lepšiu budúcnosť," vysvetlila Lisoňová. Vyzbierané predmety rozdelia do rodín, centier a charitných detských domovov.

Malým poďakovaním pre všetkých darcov je záložka do knihy so symbolom pravítka. "Počas minulých ročníkov sme sa stretli s veľkou štedrosťou konkrétnych ľudí, ako aj celých organizácií či firiem. Veríme, že aj tento rok pomôžeme zlepšiť prípravu a vzdelanie tých najzraniteľnejších," uviedla Lisoňová.

Zbierku školských pomôcok realizuje SKCH v spolupráci s arcidiecéznymi a diecéznymi charitami, ktoré ponúkli priestory svojich zariadení na vytvorenie zberných miest. Po skončení zbierky sa budú podieľať na distribúcii pomoci.