Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

Chlapec spadol do žumpy, v kritickom stave ho previezli do nemocnice

Ilustračné foto Foto: Prtscr/Facebook/ATE

Lekárka sa pridala k rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá bola napokon úspešná, uviedla k prípadu hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Skerešovo 24. marca (TASR) - Vrtuľník leteckých záchranárov zasahoval v nedeľu dopoludnia v obci Skerešovo v okrese Revúca. Pomoc potreboval iba 2,5-ročný chlapec, ktorý spadol do žumpy vo dvore rodinného domu.

"Záchranársky vrtuľník pristál na najbližšom vhodnom mieste, odkiaľ bola lekárka na miesto dovezená policajným autom. Chlapček bol v starostlivosti privolaných pozemných záchranárov, ktorí ho už na mieste resuscitovali. Lekárka sa pridala k rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii, ktorá bola napokon úspešná," uviedla k prípadu hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Chlapca po zabezpečení základných životných funkcií previezli k vrtuľníku, bol preložený na palubu a na umelej pľúcnej ventilácii s ťažkým podchladením za podpory obehu bol v kritickom stave prevezený do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici.