Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

Základnú školu Komenského v Bratislave zrekonštruujú za 100-tisíc eur

Ilustračné foto Foto: TASR

Na budove Základnej škole J. A. Komenského na Hubeného ulici v bratislavskej Rači vymenia všetky okná a dvere.

Bratislava 22. apríla (TASR) - Mestská časť Bratislava-Rača získala dotáciu vo výške 100.000 eur na opravu školy, konkrétne na výmenu všetkých okien a dverí na Základnej škole J. A. Komenského na Hubeného ulici.

Budova tejto školy bola už dlhší čas v nevyhovujúcom stave. "Okná sa nedali poriadne zavrieť, fúkalo cez ne, zatekalo, čo bolo v prvom rade nebezpečné a zdraviu škodlivé pre žiakov. Okrem toho dochádzalo k veľkým únikom tepla. Kompetentní technici označili tento stav za havarijný. Najkritickejšie časti sme síce ešte v zime opravili z vlastných zdrojov, ale tie nestačili na opravu celej školy," povedala vedúca Školského úradu v Rači Ivana Vargová, ktorá so svojím oddelením poslala na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR dve žiadosti na dotáciu. "Medzičasom sa však menila legislatíva, a preto sme museli našu druhú žiadosť vyhotoviť nanovo, čo tiež zabralo určitý čas. Koncom roka 2012 sme žiadosť na ministerstve urgovali a konečne sa na nás usmialo šťastie," dodala Vargová na margo schválenia mimorozpočtových 100.000 eur.

V Rači sa opravujú už obe základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mestskej časti. "Srdečná vďaka všetkým zainteresovaným, ktorí sa zaslúžili o to, že sme ako mestská časť v tejto žiadosti uspeli. Zdravie a komfort našich detí je jednou z hlavných záujmov Rače," povedal starosta Rače Peter Pilinský.