Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

Školáci a predškoláci v Partizánskom sa budú učiť korčuľovať

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Rastislav Borsík

Mesto vďaka pilotnému projektu získa 250.000 eur, ktoré chce použiť na ďalšiu modernizáciu mestského zimného štadióna a zároveň vynaloží 60.000 eur na podporu projektu.

Partizánske 21. augusta (TASR) - Žiaci základných škôl (ZŠ) a predškoláci z materských škôl (MŠ) v zriaďovateľskej pôsobnosti Partizánskeho absolvujú kurz korčuľovania. Ten zabezpečí mesto v spolupráci so Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a Hokejovým klubom Iskra Partizánske v rámci projektu Športové centrum pri základnej škole, ktorého súčasťou bude i zriadenie miest športových ambasádorov.

Partizánske na spoluprácu oslovil práve SZĽH. "Vzhľadom na to, že mesto sa snaží vytvárať maximálne podporné aktivity smerom k hokeju, ale i iným športom, tak práve SZĽH si vybral tri mestá, a to Trenčín, Partizánske a Gelnicu na pilotný projekt, ktorého cieľom je rozhýbať deti a vytvoriť podmienky pre ďalší rozvoj nielen hokeja, ale všetkých športových aktivít a činností na území týchto miest," uviedol primátor Jozef Božik.

Mesto podľa neho vďaka pilotnému projektu získa 250.000 eur, ktoré chce použiť na ďalšiu modernizáciu mestského zimného štadióna a zároveň vynaloží 60.000 eur na podporu projektu. "Chceme, aby malé deti, či už v materských alebo základných školách, sa viac korčuľovali a zároveň, aby v popoludňajších hodinách v telocvični ambasádori športu, ktorých zaplatí mesto, spolu s deťmi vytvárali priestor na aktívne využitie voľného času. Jednoducho, aby sme deti motivovali k športovaniu," priblížil.

Do projektu, ktorý má trvať dva roky, sa v Partizánskom zapoja už v nadchádzajúcom školskom roku stovky detí. Rovnako v nasledujúcich dvoch rokoch mesto zabezpečí modernizáciu zimného štadióna. "Chceme riešiť otázku rolby, ozvučenia a v neposlednom rade nás v budúcnosti čaká i rekonštrukcia celého chladiaceho systému," dodal primátor.

Zmluvu o spolupráci medzi SZĽH a Iskrou Partizánske schválili na svojom rokovaní v utorok tamojší mestskí poslanci. Odobrili i podporu projektu z rozpočtu mesta na nasledujúce dva školské roky v sume maximálne 60.000 eur. Financie pôjdu na úhradu výdavkov spojených so školským korčuliarskym programom a zamestnaním ambasádorov športových aktivít.