Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Bratislave otvorili Medzinárodnú francúzsku školu

Na snímke škôlkari zdravia počas slávnostného otvorenia Medzinárodnej francúzskej školy v bratislavskej Petržalke na ulici Marie Curie-Sklodowskej v piatok 10. júna 2016. Foto: TASR - Martin Baumann

Medzinárodná francúzska škola v Bratislave je spolu so 494 školami vo svete súčasťou siete francúzskych škôl v zahraničí (AEFE, 336.000 žiakov).

Bratislava 10. júna (TASR) – Medzinárodnú francúzsku školu v Bratislave dnes za prítomnosti ministra školstva Petra Plavčana a veľvyslanca Francúzskej republiky na Slovensku Didiera Lopinota slávnostne inaugurovali. Školu v súčasnosti navštevuje 210 detí vo veku od troch do 15 rokov.

"Tento deň je slávnostný deň otvorenia školy na tomto novom mieste v Petržalke. Tým, že škola neustále rástla z roka na rok, tak sme museli nájsť nové miesto," uviedol prezident Združenia pre francúzsku školu v Bratislave Ivan Saudreau. Do roku 2014 škola sídlila v priestoroch Základnej školy (ZŠ) na Cádrovej ulici. Od 3. septembra 2014 prešla do novej budovy na Ulici M. C. Sklodowskej v bratislavskej Petržalke.



Väčšina žiakov sú Slováci, prípadne deti z francúzsko-slovenských rodín. "Momentálne tu máme škôlku, prvý stupeň, druhý stupeň ZŠ a od septembra 2017 plánujeme otvoriť gymnázium," dodal Saudreau.



Medzinárodná francúzska škola v Bratislave je spolu so 494 školami vo svete súčasťou siete francúzskych škôl v zahraničí (AEFE, 336.000 žiakov). Dňa 1. septembra 2014 bola zaradená do siete škôl a školských zariadení SR.